Yaban Mersini Reçeli Yaban Mersini Reçeli, diğer reçel çeşitlerine göre sıklıkla tercih edilmeyen bir reçel türüdür. Bunun başlıca sebebi, yaban mersini reçelinin fiyatının oldukça yüksek olmasıdır. Yaban mersininin fiyatının bu kadar yüksek olmasının nedeni ise toplama işleminin zahmetli olmasından kaynaklanmaktadır. Yaban Mersininin Özellikleri ve Faydaları Yaban mersini yetiştirilmesi oldukça kolay olan bir meyve olmasına rağmen, toplanması maalesef bu kadar kolay değildir. Yaban mersini, antioksidan açısından oldukça zengin bir kaynaktır. Antioksidan özelliği sayesinde yaban mersini, insanların sağlığı bakımından çok yararlıdır. Yaban mersininin bünyesinde barındırdığı antioksidanlar, vücuttaki serbest radikaller ile savaşmaktadır. Bu radikaller ile antioksidanların savaşı, sağlık bakımından oldukça önemlidir. İnsanların vücudunda kontrol altında olmayan radikaller, çoğunlukla en başta stres şeklinde ortaya çıkarak birçok sağlık probleminin yaşanmasına sebep olabilmektedir. Yaban mersininin faydaları saymakla bitmez ve daha pek çok yararı bulunmaktadır. Özellikle yaban mersininin kalp sağlığını koruyucu etkisi vardır. Kolesterole karşı oldukça faydalıdır. Vücutta bulunan kanser hücrelerinin hem çoğalmasını hem de yayılmasını büyük ölçüde engellemektedir. En önemlisi hafızayı canlı tutmaktadır. İnsan vücuduna bu kadar faydalı olan bir reçelin tadını merak ediyorsanız, mutlaka deneyin ve sevdiklerinizle bu nefis lezzeti paylaşın. Yaban mersini reçeli, uzun süreli olarak cam kavanozlarda kolaylıkla muhafaza edilebilir. Yaban Mersini Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
Yaban Mersini Reçeli Nasıl Yapılır? İlk önce yaban mersinini çöplerinden ayıklayarak bol su ile çok fazla yıpranmasına izin verilmeden iyice yıkamalıdır. Çünkü yaban mersini çok kolaylıkla ezilen bir meyvedir. Ardından yıkadığınız yaban mersinini suyunu süzmesi için süzgecin içine alın. Suyunu süzen yaban mersinini uygun bir tencerenin içine alın ve üzerine toz şekeri ilave ederek kaplayın. Daha sonra tencereyi orta ateşin üzerine koyun ve yaban mersini kaynamaya başlayana kadar temiz bir tahta kaşık ile çok yavaş bir şekilde karıştırarak pişirin. Yaban mersini kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu gezdirin ve ocağın altını kıstıktan sonra yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Yaban mersini reçelinin kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatın. Yaban mersini reçeli piştikten sonra tencerenin içinde ilk sıcaklığını attıktan sonra cam kavanozların içine paylaştırın. Yaban mersini reçelini uzun süre muhafaza etmek için mutlaka temiz cam kavanozda saklanmalıdır. Afiyet olsun. |